Gå till huvudinnehåll

2025-10-10

Jennifer njuter av sitt gottiga dubbelliv

Göteborg Kungsbacka Borås

Bild på Jennifer Jansson i kontorslandskap

Bland livsnjutare i hela landet är hon känd som Jennifer Eriksson, etablerad instagramprofil med inriktning på mat, kokböcker och tusentals följare. För oss på Castellum är hon Jennifer Jansson, dynamon som ska driva affärer i rollen som ny uthyrningschef för Castellum Region Väst.

Eriksson… Jansson? Känns det lite förvirrande? Faktum är att Jennifer själv levde i ovisshet ända tills hon stod i kyrkan på sitt eget bröllop. Hon och maken August hade nämligen låtit vänkretsen få avgöra om de nygifta skulle heta Eriksson eller Jansson.

Församlingen visste redan. Prästen visste också. Men brudparet fick inte veta förrän prästen i kyrkan avslöjade att vännernas omröstning kommit fram till att de numera ska heta…(trumvirvel)… Jansson!

- Det var visserligen med ganska liten marginal, men jag känner mig bekväm med att vara Jennifer Jansson. Tycker faktiskt det låter som ett ganska bra vd-namn också, skrattar JJ.

Det hade nog funkat även för en arkitekt, vilket var det första yrkesmålet efter Polhemsgymnasiet. Väl inne på Chalmers kändes dock arkitektprogrammet ”lite för flummigt”, så Jennifer växlade över till affärsutveckling och entreprenörskap inom samhällsbyggnadsteknik. Efter examen började hon som fastighetsrådgivare på Colliers, vilket följdes av nära fem år som ansvarig för uthyrargruppen på Croisette.

Och nu levlar hon alltså på allvar. 31 år gammal tar hon nyckelrollen som ledare för uthyrningsteamet i Castellum Väst.

- Jag har stor erfarenhet från uthyrning och kände till både gänget och beståndet på Castellum, säger Jennifer som håvades in av rekryterare och grillades över både möten och luncher med Örjan Rystedt, vd för Region Väst.

Bytet från mäkleri till ägarsidan innebär ett annat perspektiv och arbetssätt, och Jennifer känner sig redo för utmaningen.

- Jag var både sugen och mogen att gå från snabba affärer till ett mer långsiktigt helhetstänk med hållbara relationer över lång tid. Som hyresgäst ska man aldrig känna sig bortglömd. Det viktigaste är att kommunicera - även om man inte har något nytt att berätta. Då säger man det, öppet och ärligt.

Jennifer började sitt nya jobb så sent som den 6 oktober. Det blev en kontrollerad rivstart full av interna möten och samtal, nya system och att plugga in det omfattande beståndet i både Göteborg, Borås, Kungsbacka och Mölndal.

Frågan är tidigt väckt, men ställs ändå: hur ser du på marknaden?

- Positivt och optimistiskt. Det känns som att fler företag börjar våga ta beslut, inte lika avvaktande, med större rörelse och mindre tröghet. Jag tycker marknaden ser ljusare ut än på många år.

Jennifer beskriver sin nya tillvaro som lite av ett dubbelliv, där jobbet på Castellum paras med en fritid full av gottigheter. Så heter även både insta-kontot och de två matböckerna hon skrivit och gett ut.

- Det började med att jag blev permitterad under pandemin och var så illa tvungen att börja laga mat själv. Det växte till att jag bjöd hem kompisar på luncher - och sen har det bara rullat på. Jag skriver och fotar, gör recept och har det utmärkta göteborgsförlaget Tukan som ger ut böckerna.

  • Namn: Jennifer Jansson
  • Ålder: 31 år, född 1994
  • Bor: Linnéstaden i Göteborg
  • Familj: Gift med August Jansson sedan i somras
  • Fritid: Mat, vin, krogliv och att skriva om allt gott på Instagram https://www.instagram.com/gottigheter/
  • 3 favoritställen i Göteborg: Poppy på Fjärde Långgatan, New California Taco Shop på Övre Husargatan och underbara Trattoria La Strega på Aschebergsgatan - hela stan är full av fantastiska krogar!

 


 

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-28

Castellums engagemang för ungas drömmar med My Dream Now

2023-12-14

Utfasning av lysrör med kvicksilver

2023-11-30

Elstöd till berörda hyresgäster i december

2025-03-07

Framtidens arbetsliv 2025: De fem viktigaste insikterna

Visa liknande artiklar

Ett gottigt recepttips

Den som är nyfiken på vad som rör sig i Jennifers gom är välkommen att testa detta recept (för 5 personer) på gnocchi i svampsås - perfekt i höstrusket.

Gnocchi i svampsås
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
Ca 400 g valfri svamp
50 g smör
1,5 dl vitt vin
2,5 dl vispgrädde
3 dl syrad grädde
1 dl vatten
1 msk soja
1,5 msk brynt schalottenlöksfond
0,5 tsk torkad timjan
Salt och peppar
2 påsar á 500 g färsk gnocchi
Ett knippe persilja
En halv kruka timjan
1,5 dl parmesan, finriven

Toppa med:
1,5 dl parmesan
2 msk rostade pumpakärnor
Mer timjan
Krasse

 

 

 

Gör så här:
Finhacka lök och vitlök. Riv isär kantarellerna (eller annan svamp) grovt. Stek kantarellerna i en torrstekpanna och låt svampens vätska försvinna. Hiva därefter i 25 g av smöret, löken och den hackade vitlöken. Fräs något och häll därefter på vin som ska koka in i svampen och löken. Ha sedan i grädde, syrad grädde, vatten, soja, fond, den rivna vitlöken, torkad timjan, salt och peppar. Låt såsen småputtra i cirka 5 minuter. Det är viktigt att såsen inte blir för tjock. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna och salta. Stek gnocchi (koka ej innan) i olja och 25 g smör i en annan stekpanna. Gnocchin ska bli krispig, gyllene och go. Finhacka persilja och timjan, finriv parmesan och häll ner i såsen tillsammans med gnocchin. Veva runt så att den krispiga gnocchin dränks i såsen. Toppa alltihop med hyvlad parmesan, rostade pumpakärnor, timjan och krasse.

Har du frågor till Jennifer? Hör av dig!

Uthyrningschef

Jennifer Jansson