Emilia Nävås Kjellman har en göralista längre än telefonkatalogen (fråga en boomer vad det betyder). Hon är nämligen ansvarig för att flytta ett av stans vassaste IT-bolag Aixia till en av stans vackraste kontorsbyggnader - och invigningsfesten är redan 4 april.
Tomheten är det första intrycket. Inte en möbel i sikte. En skruvdragare surrar i fjärran. Fotsteg närmar sig. Emilia hälsar välkommen och leder väg genom den västra korridoren. Här delar hon ett stort bord tillsammans med Malin Nordström, konsult och projektledare för lokalens nya utformning.
Utanför fönstret susar bilarna längs Oscarsleden och Stenafärjan stävar ut från kajen. Ohörbart, praktiskt taget. De takhöga fönstren är seriöst ljuddämpade medan utsikten närmast sjunger.
– Personalen är det viktigaste vi har och därför ska dom ha den bästa utsikten och den finaste delen av lokalen, säger Emilia som sedan 7 år är HR och kvalitetschef på Aixia.
Företaget startade 2007 som ett tämligen traditionellt IT-bolag. Tio år senare fick man uppdraget att skapa en AI-arkitektur åt en kund. Lösningen blev uppskattad, och ledde till en ny inriktning som idag är sättet man jobbar på.

I takt med nya tider ville man också söka nya lokaler. Man fick nys om att IT-kollegan Fellowmind skulle släppa ett våningsplan i Castellums fastighet Emigranten, tog kontakt med uthyraren Katarina Uppling och landade snart i en gemensam målsättning.
-Först kände vi oss osäkra kring att gå från 350 till 808 kvadratmeter. Vi var egentligen inte inriktade på så stort, men växer hela tiden och såg den enorma potentialen i denna lokalen.
En parameter i kalkylen handlade om kundträffar, events och liknande.
– Efterhand insåg vi att med stora lokaler behöver vi inte hyra in oss på stan för olika events och tillställningar. Vi kan beställa catering hit, och förresten finns ju takterrassen med en stor grill…
…och en av de 40 medarbetarna råkar vara svensk mästare i grillning.
End of discussion. Kontrakt skrevs och planeringen kunde tas till nästa nivå. Hur ska de fantastiska lokalerna bäst disponeras?
Emilia berättar - bland mycket annat - om ett långt drop down-bord där vem som helst är välkommen att ta plats. Hon nämner ett rigg-rum, där datariggarna ska bo under ordnade former. Och en think tank, som det kallas, en kreativ oas för fritt spånande.

Helt vanliga arbetsplatser med skrivbord och stol ska också finnas. Men inte helt nya, utan begagnat och upcyclat av Recomo med omklädda stolar och ommålade ytor på återbrukade möbler.
– Hållbarhet är numera ett verksamhetsmål när beslut ska klubbas i företaget. Det är så viktigt. Man behöver inte köpa nytt för att skapa ett fint kontor och vi satsar stenhårt på begagnat. Vi ska till och med återbruka en massa utställningsgrejer som använts på olika mässor, det är kostnadseffektivt och klimatsmart, säger Emilia som ser fram emot den stora dagen.
– Det känns väldigt bra. Vi har haft en rak och bra dialog hela vägen med vår uthyrare Katarina och fastighetsansvarige Jonas Lindskog. De är mycket tillmötesgående.